Opleiding

1 januari 2006 ging er een nieuwe 2-jarige opleiding Ecologisch Hovenier - onder de noemer Elyseum - van start. Deze unieke opleiding op locatie is tot stand gekomen in samenwerking met TerraNext en vindt voornamelijk (maar niet uitsluitend) in de drie noordelijke provincies, op wisselende, maar steeds bij het te behandelen thema passende, inspirerende locaties plaats.

Mits voldoende deelnemers starten er in voorjaar 2024 weer opleidingen in zowel noord, midden, als zuid-nederland.


Voorlichtingsbijeenkomsten:

Noord-Nederland: 16 september 2023 in Wilhelminaoord
Midden-Nederland: 30 september 2023 in Arnhem
West-Nederland: 7 oktober 2023 in Bloemendaal

 

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van deze opleiding kun je je aanmelden kun je je bij Heilien Tonckens (heilien@hetnet.nl), zij kan informatie geven en regelt de inschrijvingen. 

 

 

 

Fotoalbum

 

Meer informatie over de opleiding:

 

Vergelijkbare opleiding in Vlaanderen

Voorjaar 2017 is een ook mede door Stichting Oase ontwikkelde, 2-jarige opleiding in Vlaanderen van start gegaan

"Van tuin tot landschap - een ecologische visie". Deze opleiding is in gewijzigde vorm onder de naam Ecologische Tuin- en Landschapsinrichting verder gegaan (sinds 2019).

Zie voor meer informatie: http://www.inverde.be/cursus/2503 

 

  • Reünie cursisten Ecohovenier

Vrijdag en zaterdag, 15 + 16 september 2017, vond op Texel de eerste reünie van oud-cursisten van de opleiding eco-hovenier plaats. Ca. 40 mensen - deelnemers van tot nu toe 5 afgeronde edities, de vaste docenten Heilien Tonckens en Marcel Rekers, de organisatoren /initiatiefnemers van de cursus, Marianne van Lier en Willy Leufgen - genoten op de beide dagen fietsend en wandelend in 4 overzichtelijke groepen van de unieke natuur- en cultuurdiversiteit van het waddeneiland. Op vrijdag fietsten en wandelden ook twee vertegenwoordigers van de opleidingspartner TerraNext mee over het eiland. En natuurlijk hadden we, tegen elke voorspelling in, behoorlijk geluk met het weer! 

Lees hier meer over het programma incl. fotoalbums en video's.