Activiteiten

Cursus Inheemse planten leren kennen en toepassen

Het Oase Netwerk organiseert ook dit jaar de Veldcursus Inheemse planten en hun toepassing. De cursus is bedoeld voor professioneel werkende hoveniers, tuinontwerpers en heemtuinders die hun kennis van inheemse planten en hun toepassing willen vergroten.

De cursus bestaat uit drie dagen op bijzondere locaties en een digitale afsluitende bijeenkomst.

 

Data

24 mei Tolkamer: stroomdalflora, determineren, bloemenmengsels.

28 juni Appeltern: soortenkennis, botanische termen, toepassing in de Wilde Weelde Wereld.

23 augustus Amstelveen: toepassing en beheer inheemse planten in de Heemparken.

 

Alle informatie over programma, opgave en kosten, zie deze flyer.


7 oktober 2023 Netwerkdag

Op zaterdag 7 oktober organiseert het Oase Netwerk voor de tweede maal een Netwerkdag. Ditmaal is het thema 'Groeikracht'.

De dag wordt gehouden in Gouda. 's Ochtends is er de gelegenheid om (facultatief) mee te fietsen langs de Goudse stadsnatuur, een natuurspeelplek en heemtuin Goudse Hout. 's Middags is er een lezingenprogramma.

Sprekers zijn:

André van Kleinwee, stadsecoloog Gouda. Hij vertelt over het ecologisch beheer in Gouda, dat al ruim 25 jaar wordt toegepast.

Chantalla Pleiter, kunstenaar. Zij gebruikt nieuwe media zoals 'Augmented Reality' om nieuwe doelgroepen te bereiken met het verhaal over biodiversiteit. Naast haar presentatie kun je haar project ook zelf ervaren.

Janneke van der Loop, onderzoeker bij Stichting Bargerveen. Zij vertelt over het onderzoek naar bestrijding van invasieve exoten door de inzet van inheemse planten.

Tot slot zal de Rob Leopold & Hein Koningenprijs feestelijk worden uitgereikt. Deze prijs, als aanmoediging om te werken aan een natuurrijke leefomgeving werd in 2018 voor het eerst uitgereikt aan Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk van de Cruydt-Hoeck.

Daarnaast is er natuurlijk ook gelegenheid om bekenden te ontmeoten en nieuwe mensen vanuit de verschillende netwerken te leren kennen.

 

Opgave: vóór 25 september via info@oasenetwerk.nl. Vermeld daarbij Oase Netwerkdag 2023, je naam en of je wel of niet meefietst.

Maak gelijktijdig 25,- over op rekening NL83 TRIO 0320 1681 90 t.n.v. Fed. Ver. Oase Netwerk. Vermeld daarbij "Oase Netwerkdag 2023" en je voor- en achternaam.

Zie ook 'nieuws' voor alle informatie en het complete programma.


Opleiding Ecologisch Hovenier 2024

Ook in 2024 starten weer nieuwe groepen voor de Opleiding Ecologisch Hovenier. Bij voldoende deelnemers weer zowel in het Noorden, Midden als Zuiden van het land.

 

Voorlichtingsbijeenkomsten

Noord-Nederland: 16 september 2023 in Wilhelminaoord
Midden-Nederland: 30 september 2023 in Arnhem
West-Nederland: 7 oktober 2023 in Bloemendaal
 

Neem bij interesse contact op met Heilien Tonckens
Kijk ook bij tabblad opleiding.

 


8 oktober Netwerkdag

Het Oase Netwerk organiseert een Netwerkdag waar 'Kruisbestuiving' centraal staat. Op het programma staan drie uitstekende sprekers die vanuit hun passie voor groen vertellen hoe zij verbinding creëren tussen mensen, natuur en kunst. Vervolgens kunnen de deelnemers hun inspiratiebronnen delen.

Opgave: voor 25 september via info@oasenetwerk.nl. Vermeld daarbij Oase Netwerkdag 2022, je naam en welke groene plek en boek jou inspireert.

Maak gelijktijdig 25,- over op rekening NL83 TRIO 0320 1681 90 t.n.v. Fed. Ver. Oase Netwerk. Vermeld daarbij "Oase Netwerkdag 2022" en je voor- en achternaam.

Zie ook 'nieuws' voor meer informatie.