ActiviteitenDi. 23 en do. 25 oktober
Herfstactiviteiten Heemtuin Sloterpark Amsterdam

12.30-13.30 én 15.00-16.00 uur:            

Heemtuin en Ruige Riet excursie met natuurgids Edith Otten. Wil je meer weten over de Heemtuin? Ga mee en ontdek meer: …stukje geschiedenis, zeldzame planten, kruiden, bomen én paddenstoelen!

13:00-14:00 uur:

Intuïtieve ‘Indianen’ meditatie in de natuur met Frans Paul La Crois. Leuke meditatie voor 8+. Met meditatie en rust, volgens de ‘Indianen’ methode. Maximaal 7 personen tegelijk.

Wil je zeker zijn van je deelname, stuur ons een mailtje: heemtuinsloterplas@gmail.com. De kosten voor een passe-partout voor de hele dag zijn € 3 per kind of volwassen voor het land programma. (De passe-partout is gratis met een geldige Stadspas.) Betalen kan per pin-automaat of contant.

De herfst-activiteiten zijn in samenwerking met de natuurspeeltuin de Natureluur, zie https://www.denatureluur.nl/agenda/ 
Locatie: de Drijfsijs, President Allendelaan 4, 1064 GW Amsterdam-Nieuw West     


27 oktober, 18.30 uur
Theater van de nacht

Tijdens de jaarlijkse Nacht van de Nacht organiseert MAK Blokweer een avond vol spannende activiteiten voor het hele gezin, het Theater van de Nacht. Op zaterdag 27 oktober 2018 vindt deze magische avond al weer voor de 10e keer plaats!

Verhalen van de Nacht  

Laat het donker donker en kom de verhalen van de nacht meebeleven tijdens een wandeling van schemer naar donker waarbij je het landschap anders ervaart, bijzonder en avontuurlijk! 

Sprookjesroute
Tijdens deze sfeervolle route word je verrast met 3 mooie korte DIERENFABELS op 3 verschillende locaties. Lees hier meer Kosten: 5 euro p.p., reserveren noodzakelijk. MAK Blokker, Kloosterhout 1-2, 1695 JC Blokker, 0229 266344, info@mak-blokweer.nl 


za. 27 en zo. 28 oktober
Nacht van de Nacht + Dag van de Stilte

Al vele jaren worden in het laatste weekend van oktober de Nacht van de Nacht (de nacht van zaterdag op zondag) en de Dag van de Stilte (de zondag) georganiseerd. Dit jaar op 27 en 28 oktober. Het doel van deze initiatieven is aandacht te vragen voor het grote belang van donkerte- en stiltebeleving. Zie hier alle activiteiten op een rij: Dag van de Stilte: http://www.dagvandestilte.nl/;  Nacht van de Nacht: https://www.nachtvandenacht.nl.  Beide websites zijn platformen waarop zowel privépersonen als organisaties per provincie activiteiten kunnen aanmelden en reeds geplaatste kunnen bekijken.


3 t/m 25 november, za. en zon. van 13 - 17 uur
Waar de natuur een huis ontmoet

Waar de natuur een huis ontmoet, daar is de tuin. In mijn werk als kunstenaar en tuinvrouw onderzoek ik deze ontmoeting. Mensen geven vorm aan hun (nabije) omgeving en de natuur groeit hier weer doorheen. Wie beïnvloedt wie?

Er is een speels geheel te zien van grote tekeningen, dagelijkse kunstwerken (365 pentekeningen, 365 aquarellen), schilderijen op glas, een onbevattelijk schilderij en objecten van gejut materiaal. Kunstkapel Notre Dame Des Arts is een galerie in de kapel van voormalig klooster de Refter te Ubbergen. Na inmiddels 6 jaar woonachtig te zijn in deze woon-werkgemeenschap, ga ik nu in de kapel exposeren.

Waar?
Kunstkapel Notre Dame Des Arts
Rijksstraatweg 37, Ubbergen

Rozemarijn Oosthoek, kunstenaar en tuinvrouw