Natuurtuin 'De Bimd'

Beekseweg
Aarle-Rixtel
www.ivn.nl/laarbeek

Kees Burghouts, 0492 382998.

Na telefonisch overleg of e-mail met secretariaat IVN Laarbeek.

Aarle-Rixtel ligt ten noordwesten van Helmond.

Openbaar vervoer: NS-station Helmond, buslijn 25, richting Veghel De tuin heeft geen huisnummer, is gelegen aan het einde van het eerste zandpad rechts, komend vanuit Aarle Rixtel.

Fietsverhuur: NS-station Helmond (5 km), 0492-523333.

Gratis. Honden zijn niet toegestaan.

Deze 0,5 ha grote natuurtuin werd eind jaren '80 ontworpen door H. Heling, aangelegd in 1990 en officieel geopend in de herfst van datzelfde jaar.

Een vijver met plas-drassituatie, schraal hooiland, knotwilgen, een insectenmuur, nestkasten, vogelvriendelijke struiken en een houtwal maken deel uit van deze tuin met streekgebonden begroeiing. De tuin wordt beheerd door een vrijwilligersgroep van IVN Laarbeek.

Groepsrondleidingen door gidsen van het IVN Laarbeek, met aandacht voor flora, soorten nestkasten, ooievaarsnesten en landschap, zijn mogelijk na telefonische afspraak.

In het IVN-verenigingsgebouw (bij de tuin) liggen tijdschriften en boeken ter inzage en bij rondleidingen is koffie en thee verkrijgbaar.

De vereniging organiseert open dagen lezingen en natuurexcusies. Aankondigingen in de plaatselijke pers en op de website van het IVN Laarbeek.