Nieuws

6 september 2023

7 Oktober 2023 Netwerkdag

Op zaterdag 7 oktober organiseert het Oase Netwerk voor de tweede maal een Netwerkdag. Ditmaal is het thema 'Groeikracht'.

De dag wordt gehouden in Gouda. 's Ochtends is er de gelegenheid om (facultatief) mee te fietsen langs de Goudse stadsnatuur, een natuurspeelplek en heemtuin Goudse Hout.

Na een gezamenlijke lunch is begint het programma met drie interessante lezingen en kun je het kunstproject 'Biodiversity in Augmented Reality' zelf uitproberen.

 

Daarna zal de Rob Leopold & Hein Koningenprijs voor de tweede keer feestelijk worden uitgereikt. Deze prijs, als aanmoediging om te werken aan een natuurrijke leefomgeving werd in 2018 voor het eerst uitgereikt aan Jasper Helmantel en Jojanneke Bijkerk van de Cruydt-Hoeck.

Daarna sluiten we af met een hapje en sapje.

Gedurende de dag is er natuurlijk volop gelegenheid om bekenden te ontmoeten en nieuwe mensen vanuit de verschillende netwerken te leren kennen.

 

Voor wie:
Iedereen die zich verbonden voelt met een natuurrijke leefomgeving. Er is voldoende gelegenheid om bekenden te ontmoeten en nieuwe contacten met het Oase Netwerk te leggen.
Van harte welkom!
 


Het onderwerp ‘Groeikracht’ staat centraal tijdens de tweede Oase Netwerkdag, ditmaal in het fraaie Gouda.

‘s Ochtends kun je mee met een fietstocht. Gouda is dit jaar door Jantje Beton uitgeroepen tot speelvriendelijkste gemeente. We bekijken natuurspeelplek Steinse Groen, waar natuur en kinderspel elkaar ontmoeten en soms zelfs in de weg zitten. Onderweg zien we ecologisch beheerde bermen. Ook bezoeken we Heemtuin Goudse Hout, die een mooi beeld geeft van het Zuid-Hollandse veenweidegebied. Op diverse plekken wordt een toelichting gegeven.


Middagprogramma

- Vanaf 12 uur inloop en lunch

Lezingen:
- André van Kleinwee, stadsecoloog en BovensteBeste Bermbeheerder van 2020, vertelt over het ecologisch beheer in Gouda.
- Chantalla Pleiter is kunstenaar en zet nieuwe media in om andere doelgroepen in contact te brengen met biodiversiteit. Ook is haar project ‘Biodiversity in Augmented Reality’ te ervaren. (zie Oase zomer ‘23).
- Janneke van der Loop is specialist invasieve exoten bij Stichting Bargerveen. Zij vertelt over de mogelijkheden om, dankzij de concurrentie en groeikracht van inheemse planten, invasieve exoten te bestrijden. Wat kunnen we leren van inheemse planten?


Uitreiking Rob Leopold & Hein Koningenprijs

Tot slot wordt deze prijs voor de tweede maal uitgereikt. Het is een aanmoedigingsprijs voor degenen die zich inzetten voor het versterken van de natuurrijke leefomgeving. Na de feestelijke uitreiking wordt de dag afgesloten met een hapje en een drankje.

 

In het kort
Zaterdag 7 oktober
Fietstocht van 10-12 uur, voor de liefhebbers, dus niet verplicht. Start Station Gouda, eigen fiets mee of ov-fiets huren. Vermeld bij je opgave of je wel/niet meefietst.
Vanaf 12.00 inloop middagprogramma en lunch
13.00 start lezingenprogramma.
Omstreeks 16.30 afsluiting.
Kosten: €25,-, incl. lunch.
Locatie middagprogramma: MFA Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79, Gouda


Opgave: vóór 4 oktober (i.v.m. catering) via:
info@oasenetwerk.nl. Vermeld daarbij Oase Netwerkdag 2023, je naam, organisatie en of je wel/niet meefietst. Je bent pas verzekerd van je plek na overmaking van €25,- op rekening: NL83TRIO 0320 1681 90 t.n.v. Fed. Ver. Oase Netwerk. Vermeld bij je betaling Oase Netwerkdag 2023 en je voor- en achternaam.

 

 


Meer nieuws in het nieuwsarchief »