Nieuws

20 december 2015

100ste Oase!!!

Op 12 december hebben we in Dordrecht het verschijnen van het 100ste nummer van Oase gevierd. De omslagen van alle 99 eerder uitgekomen Oases slingerden feestelijk door de gezellige ruimte van het Natuurvriendenhuis.

Omdat met name die mensen waren uitgenodigd die de afgelopen 25 jaar heel veel voor Oase hebben betekend (als columnist, auteur van meer dan 3 artikelen, langjarige adverteerders en anderen die Oase inhoudelijk en/of financieel al die jaren mogelijk hebben gemaakt) was het voor velen vooral een gelegenheid om weer eens veel mensen te ontmoeten die ze soms al heel lang niet meer gezien hadden. In de uitnodiging stond dat mensen geen moeite hoefden te doen om een cadeautje te zoeken, maar dat iets lekkers voor bij de koffie of het drankje op het eind van de middag de feestvreugde wel zouden verhogen. Dat leverde heel veel lekkers op!

Er was dus ruim tijd ingepland om gezellig bij te praten bij heerlijke hapjes en drankjes.

Maar er stonden ook, naast een presentatie over de ontwikkelingen vanaf het eerste nummer in 1991 door Willy Leufgen en een mooi, persoonlijk verhaal over Oase door Machteld Klees, nog twee verrassingen op het programma.


Boekje Warmoezerij

Machteld Klees (sinds 2009 verantwoordelijk voor redactie en vormgeving van Oase) had het goede idee de artikelen van Johan Heirman en Hein Koningen die de afgelopen jaren in Oase gestaan hebben te bundelen. Johan en Hein ontvingen de beide eerste exemplaren van dit door haar fraai vormgegeven boekje. Machteld had ook de moeite gedaan te zoeken naar een door de beide heren beschreven eetbare plant: het rapunzelklokje. Ter plekke is door Hein en Johan, maar ook door andere liefhebbers uitgeprobeerd hoe eetbaar / lekker de wortels daarvan smaken!

 

Prijs

Willy Leufgen (samen met Marianne van Lier vanaf 1991 t/m 2008 verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Oase) had ook nog een andere verrassing in petto: Stichting Oase wil een prijs gaan uitloven en die prijs benoemen naar twee mensen die heel veel voor Stichting Oase betekend hebben: Rob Leopold en Hein Koningen; de Rob Leopold en Hein Koningen Prijs dus! Alle details worden binnenkort door een wat grotere groep mensen nader uitgewerkt. Wordt vervolgd.

Foto's


Meer nieuws in het nieuwsarchief »